Home   News   Article

Planning permission granted for relocated EpiCentre at the gateway to Haverhill




Haverhill Research Park developer Jaynic has won detailed planning consent for its EpiCentre Innovation/Business Centre on a more prominent site overlooking the Spirit of Enterprise roundabout.

This follows discussions with West Suffolk Council and the Combined Authority/Business Board LEP.

The new 30,000 sq ft four-storey EpiCentre development that was previously planned for the centre of Haverhill Research Park will now be located opposite the roundabout, where it will create a prominent ‘landmark’ building at the entrance into Haverhill.

The development will still comprise high specification offices and dry R&D accommodation in a range of sizes from 170 -to 7,000 sq ft, together with conference and meetings rooms, training facilities and a ‘work-hub’ area for shared working.

There will also be a coffee shop / café with an external break out area.

The EpiCentre will offer early-stage companies tailored support services designed to boost the growth of their businesses ranging from cost –effective, flexible, managed space to business advice, integrated telecoms, broadband internet access and networking facilities.

How the EpiCentre at Haverhill Research Park would look
How the EpiCentre at Haverhill Research Park would look

Jaynic has applied to the LEP for a capital funding grant towards the cost of building the EpiCentre and West Suffolk voted to lend Jaynic the remaining money, subject to the grant being available.

Jaynic managing director, Nic Rumsey, said: “We are pleased that West Suffolk Council has supported us again in our decision to move the landmark EpiCentre innovation scheme to a more prominent location at the gateway to Haverhill and this should prove attractive for start-up and growing companies.”

Jaynic managing director Nic Rumsey, right. Picture by Mecha Morton.
Jaynic managing director Nic Rumsey, right. Picture by Mecha Morton.

He added: “We have demonstrated our good faith and commitment to the project by speculatively obtaining planning permission.

“However, whilst it is our greatest ambition to finally get the EpiCentre built, the last piece in the jigsaw is the financial support of the LEP. It is expected that the LEP will have formally determined its position by the end of May 2019.”

Additional land adjacent to the EpiCentre will be safeguarded for employment use should any viable commercial interest arise in the future.



This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies - Learn More